5 serier att se på HBO

HBO har genom åren släppt ett antal högkvalitativa serier som näst in till har blivit serier som alla måste ha sett. I Sverige har HBO också köpt in ett antal serier både sådana som de släpper avsnitt varje vecka och där de är kanalen för att se vissa serier när säsonger släpps. Jag har ganska många streaming tjänster och HBO är en av dom som jag använder mest.

Björnstad

Björnstad som är baserad på böckerna av Fredrik Backman med samma namn. Den handlar om en NHL spelare som flyttar hem till sin hemby för att träna det lokala hockeylaget. Men byn har många hemligheter samtidigt som hockeyspelarna klassas som gudar där alla fel som dom gör skyddas och försvaras.

Läs mer om Björnstad här

Vikings

Vikings har jag följt sedan den först visades och jag var helt fast i den. Även om serien ”bara” har 6 säsonger så får man följa vikingarna under väldigt många år då dom är väldigt bra på att hoppa i tiden. Något som jag tycker är väldigt kul med serien är att det finns många väldigt duktiga skandinaviska skådespelare som är med i den!

Läs mer om vikings här

Game of Thrones

Har man inte sett Game of Thrones så har man ju missat en serie som man faktiskt borde sett. Inte bara för att det är av de dyraste serier som skapats och är fantastiskt välgjord, utan för att det idag är näst intill tillhör allmänbildning att veta vilka man pratar om när man pratar om Familjerna Stark, Lannister, Greyjoy och Targaryen.

Läs mer om Game of Thrones

Roswell New Mexico

Jag har inte sett originalserien Roswell även om jag har hört talas om den. Så när det kom en reemake på den som dessutom var skapad av Julie Plec kändes det som en självklar serie för mig och det hade jag verkligen rätt i. Av alla serier i detta inlägget är det en lättaste serien att se, jag skulle klassa den som en vuxen high school serie vilket jag verkligen uppskattar!

Läs mer om Roswell New Mexico

The Handmaids Tale

Just nu är jag ganska inne i The Handmaids Tale då jag precis sett säsong 3. Det är en väldigt dystopisk serie så gillar du sånt är det absolut en serie som kan passa dig. Den utspelar sig i en värld där religiösa extremister har tagit över makten och människors fria vilja är helt bort tagen och kvinnor är männens egendom. Tung men bra serie!

Läs mer om The Handmaid's Tale här