Bokrecension – Edge of Defiance

Edge of Defiance är bok 5 i The edge of Collapse serien och serien är fortfarande bra även om den verkligen har ändrat skepnad. Den började med Hannas flykt och kamp för att hitta sin son och har gått över i en kamp om frihet och mot en förtryckare som är så mycket starkare.  

Det som jag tycker var så jobbigt var riktningen som dom tog Nohas karaktär, innan har han varit en person med hjärtat på rätt ställe men som moraliskt balanserar på linjen mot vad som är fel, men ändå av rätt anledningar. För att få medicin till sin son och hålla honom säker. Men också nog för at than insåg att hon han inte tog denna vägen och satte sig upp mot akuritet skulle det bara bli värre, i alla fall innan det blir bättre om det ens blir bättre. Så jag gillar inte hur ghan blev i den sista boken, eller hur han framställdes. Framför allt gillade jag inte hur hans story slutade.

Samtidigt kändes det som ända möjligheten för att Hanna och Liam ska ha en chans att få bli lyckliga. Det som också blev väldigt tydligt i denna boken var hur galen hela St Clair familjen är och även om dom nu inte är ett hot har hon ju hunnit ringa någon som kommer komma dit och vara ett hot. Så det känns inte som det är frid och fröjd än. Men det gör ju också att jag kommer ha några böcker till att läsa...

Boken finns på Storytel.