Taylor vs Scotter Brown

Man kan ju förstå att alla vill haka på Taylor Swift hypen och så även Max som släppte en dokumentär om Taylor Swift och Scooter Brown konflikten. Dock måste jag ändå säga att det blev lite platt fall.  Dokumentärserien var uppdelad i två avsnitt, ett från Taylors sida och ett från Scooters sida. Så i avsnitt ett målades Taylor upp som ett oskyldigt offer och i avsnitt två som manipulativ och ganska egenkär. I avsnitt ett målas Scooter upp som ett riktigt svin som varit med eller runt personer som mobbat henne från en väldigt ung ålder (detta finns det ju inte något försvar mot). Så i avsnitt 2 valde dom istället att lyfta hans hjärtefrågor som hatet mot judar och antisemitismen, vilket självklart är fina sidor, eller nej, för mig är det sunt förnuft så kanske inte något som gör att han sticker ut som en god människa, men jag fattar vinkel i avsnittet innan hade man målat upp honom som helrutten så nu behövde man fixa till detta lite...
 
Problemet för mig är att det finns många lager i detta och som dom sa i serien är att det kan finnas vad som är moraliskt rätt och det som är lagligt rätt. Scooter har inte brutit mot lagen. Men han har varit runt personer och manager till personer som varit riktigt elaka mot Taylor. En vettig person hade inte hängt med Kanye och varit hans manager efter han går upp på scen och rycker micken från en 17 årig tjej som precis vunnit pris, men han var kvar och ändå uppenbarligt eldar på konflikten, för det är bra publicitet för hans klient. 
 
Så med den utgångspunkten måste man förstå Taylor, hon vill inte under några omständigheter vara förknippad med denna person och hade han inte köpt hennes musik hade det nog inte blivit en lika stor grej av det. Hon hade fortfarande velat äga den själv, men här kokade det över för henne. Samtidigt är det en person som hon litar på som varit där för henne under hela hennes karriär som också vetat vad Scooter gjort mot henne som faktiskt säljer hennes musik till honom och det tror jag också tog väldigt hårt mot henne. 
 
Dom säger att dom erbjudit henne att köpa tillbaka musiken men vi har också sett vilka erbjudanden som hon fått och att hon har tappat tålamodet och surande till på dom kan man förstå. Exakt hur dealarna såg ut kan vi inte veta, men jag förstår att hon blev sur på riktigt över förslaget att hon skulle ge dom ett nytt album för att få tillbaka ett gammalt. Det var manipulativt om något från deras håll. 
 
Så hon tog saken i egna händer och spelar in sin musik på nytt, varför inte, det är ju lika lagligt som att Scooter köpte hennes musik och vissa anser nog att det hon gjorde är omoralisk, men det är ju ett argument man kan använda mot Scooter också när han köper musiken också.