The Crown - Säsong 6 del 1

När det började komma ut reklam för den sista säsongen av The Crown insåg jag att jag faktiskt inte hade sett den senaste säsongen och det kände jag att jag ville ha gjort innan dom nya avsnitten kom. Som vanligt är jag sjukt imponerad över serien. Att skådespelarna lyckas bli så lika personerna som dom spelar är helt galet, framför allt dom som har spelat Diana är så galet lika i både hur dom pratar, och rör sig att man ibland behöver söka upp klipp för att se hur lika dom är oginalet.

Sen här säsongen fokuserar väldigt mycket på Diana, hennes relation till Charles, skilsmässan. Hur allmänheten behandlade henne och hennes relationen till familjen överlag. Hur hon blev utfryst av familjen men också i stort sätt överfallen av media och paparazzi så fort hon lämnade hemmet. Men även drottningens popularitet eller kanske brist på den som präglade media under 90-talet, men också hur Charles popularitet försvann i samband med att hans affär blev allmän kännedom och skilsmässan.

Nu är vi ju också i en tid som jag faktiskt kan komma ihåg även om jag var liten när det hände men man snappade ändå upp lite av det. Nu ser jag fram emot den sista säsongen av en väldigt bra serie!