Veckans Serietips - The Handmaid's Tale

Här kommer veckans serietips en dag för tidigt. Men har ägnat hela dagen åt att plugga och skriva prov så kände att jag publicerar morgondagen inlägg idag och ser om jag inte kommer se en film i morgon som jag kan skriva om då!

The Handmaid's Tale är välgjord och intressant och enligt mig väldigt dystopisk serie. Jag har få gånger upplevt en serie som jag mår både fysiskt och psykiskt dåligt av, samtidigt som jag är helt fascinerad och är typ besatt av det jag ser. För jag kan helt ärligt säga att The Handmaid’s Tale är en av de bästa serier som jag sett, men jag behöver sätta en gräns på hur många avsnitt jag ser på rad och efter varje säsong har jag tagit minst en månads paus innan jag är redo för att se mer.

Serien utspelar sig i en dystopisk framtid/nutid där USA regering har övermanats av religösa fanatiker som anser att det var bättre för och kvinnor styrs och i stort sett ägs av sina män. Deras roll är att vara fruar och uppfostra barn. Problemet är att nästan alla är sterila och därför plockas fertila kvinnor ut vars enda roll är att föda barn åt rika barnlösa familjer. Deras biologiska barn tas ifrån dom och ges till dom som saknar barn. För att bli utplockad för att bli en Handmaid måste man dock ha brutit mot någon lag. Annars får man fortsätta leva med sin familj. Huvudpersonen i serien är June och hennes brott var att hennes man var gift innan han gifte sig med henne. Men även att vara gay eller annat som inte passade in deras religiösa syn kunde göra att du togs till fånga.

June är en av få fertila kvinnor och blir därför satt i ett hem med en högt uppsatt ”anförare” som var med och startade denna nya värld (Giliard) och hennes enda uppgift är att bli gravid och föda hans barn. Så man får följa henne i hur hon hanterar sin vardag, hur hon överlever från dag till dag och man faktiskt accepterar att leva som hon gör.

The Handmaid’s Tale är sjukt bra och jag rekommenderar den verkligen! Jag blev dock chockad första gången jag satte på den. Men när jag väl hade accepterat hur brutal den var så insåg jag också hur bra den också är!

#1 - - emelivet:

Åh den är sååå bra!

#2 - - tildabjorklund:

Verkligen så bra! Men man klarar bara av att se ett par avsnitt åt gången för den är så mörk och psykologiskt jobbig att se😅

#3 - - SofiaMattsson:

Ja verkligen den är väldigt tung att se men längtar ändå väldigt mycket till April och Säsong 4 😊

#4 - - SofiaMattsson:

Ja men visst är den! 😊