Veckans Serietips - The Rain

Jag visste nog egentligen innan jag började se på The Rain att det var en serie som jag skulle gilla och seriens 3 säsonger tog jag mig igenom ganska fort. Det var nästan så att jag fick spara den sista säsongen lite bara för att den inte skulle vara över för fort. Dock är det så att även om serien har 3 säsonger så har den faktiskt inte mer avsnitt än vad en vanlig serie har på en säsong med ynka 23 avsnitt totalt. Däremot hade dom gjort tydliga handlingar för varje säsong som delade upp storyn bra.

Jag gillar dystopier och en dystopi som utspelar sig i norden var riktigt intressant att följa. Att det dessutom hamnar om ett virus som håller på att utrota mänskligheten känns ju lite komiskt i dessa pandemitider.

Man får följa ett gäng danska ungdomar som har lyckats överleva regnet som spred viruset och nu försöker hitta ett sätt att kunna fortsätta att leva. Syskonen Simone och Rasmus försöker hitta sin pappa då dom tror att han kan besvara frågor om viruset och beger sig mot Sverige där dom tror att han befinner sig.

Det finns många olika anledningar att se serien. 1 av dom är att det är kul med skandinaviska netflixproduktioner. Gillar man dystopier så är det absolut ett måste och som sagt i dessa virustider kan det kännas skönt att se något som är mycket värre än vår verklighet!

Så ja se den helt enkelt!

#1 - - Hilma:

Åh den här serien har jag aldrig hört om förut. Tack för tipset! 🥰

#2 - - SofiaMattsson:

rekommenderar den verkligen och det är så coolt att den är utspelad i sverige och danmark! 😊