Filmrecension– Enola Holmes

Jag kan helt ärligt saga att jag blev väldigt förtjust i den nya Netflix filmen Enola Holmes. Den handlar om Sherlock och Mycarafts lillasyster Enola som dom nästan inte har haft någon kontakt alls med. Men när deras mamma mystiskt försvinner så kommer dom hem för att ta hand om deras syster, men dom blir snart varse att hon inte behöver någon hjälp.

Filmen har många kända skådespelare och är väldigt välgjort även om det är en ganska udda film där Enola faktiskt pratar rakt in i kameran, vilket inte är min favoritgrej, men jag kunde ändå acceptera det. Jag har genom åren ändå sett en hel del Sherlock Holms serier och filmer och gillar han som en karaktär men det var en kul twist att få följa hans väldigt smarta syster. Jag gillar också den feminist undertonen i filmen, det är inte något som tar över och gör det till en statment film, men den visar ändå att kvinnor kan själva och det gillar jag!

Sammanfattningsvis skulle jag nog vilja säga att detta är en av de bättre filmerna som jag sett det senaste och tycker att den passar både vuxna och dom med lite större barn i och med att den var på engelska. En bra familjefilm helt enkelt!

#1 - - linnealarssonss:

Roligt att läsa en riktig filmrecension! 😊