Bokrecension– Outlander – Skugga av svek

Jag brukar alltid ha försökt läsa den Outlander boken som ska visas på tv härnäst. Men eftersom Säsong 7 verkar vara baserad på två böcker kände jag att det faktiskt var rimligt att ha läst denna boken innan del 2 va säsongen drar igång. Det svåra var nu bara när jag läst 2 böcker på några månader plus sett serien så vet jag inte riktigt vad som tillhör den här boken. Men i slutet av förra boken så fick vi reda på att Jamie fortfarande levde och det går ju inte att komma ifrån att Jamie och Claire måste vara tillsammans för att boken ska fungera som den ska och i denna höll som verkligen ihop. Genom strider och allt kaos som kom deras väg för att sedan vara tillbaka på Frasers Ridge.

Det visade sig unge Jamie inte hade hamnat i en annan tid men att Roger hade det och dessutom inte i den tiden som han hade hoppats på. Samtidigt som Breanna och barnen var i fara för att folk listat ut vad de är för något. Jag gillar dock verkligen tanken på att dom alla nu är återförenade på Frasers Ridge även om det nog är något som nästa bok kommer handla om mer.

Jag gillar också att William får ta mer och mer plats med sin egna storyline. Sen kanske han inte riktigt har förlåtit sina fäder för lönen men jag har en känsla av att han kommer lugna ner sig framöver. Jag är också så glad över att Ian äntligen kan få vara lycklig. Sen kanske det istället är Fergus och hans familj som nu är som olyckliga, men tagedier är ju väldigt vanligt i dom här böckerna så man har lite vant sig.