Avsnittsammanfattning vecka 8

Utöver Chicago serierna som jag har på mitt veckoschema så har jag nu även lagt till Last of Us och kapningen eftersom jag kände att jag behövde lite mer serier på mitt veckoschema.

Chicago MED

Är det bara jag eller har hela AI diskussionen på sjukhuset spårat ut lite. Som att alternativet är allt eller inget. Det är ju självklart jätteviktigt att läkarna inte blint förlitar sig på tekniken, men går det inte att hitta någon typ av mellanväg… jag tyckte också att hela grejen med Charles och att dom bad honom ta fajten med lönerna kändes fel och kanske lite för mycket begärt av honom. Hannah är en så himla härlig karaktär, men ibland blir jag orolig att hon blir lite förblindad av sitt goda hjärta. Nu visade det ju sig att Dean inte var den som anmälde hennes patient, men hon borde ändå sett det rimliga i det han sa…

Chicago Fire

Just nu känns det som är i en liten mellan period där man inte riktigt vet vilken riktningen serien kommer ta. Jag älskar hur Christopher verkligen får stöttning från sina kollegor och scenen när han skulle berätta skvaller var hur fin som helst. Ny killen och hans intresse för Violet var ju faktiskt inte direkt underhållande och att han inte kunde ta ett nej var bara jobbigt. Frågan är nu bara om det kommer ett nytt försök att få ihop henne med Blake. Sen är jag överlag över allt drama som det är med Carver, jag gillar det inte och framför allt när man vet att Severide ska lämna huset, i alla fall temporärt.

Chicago PD

Det är så jobbigt att se Kim må så dåligt som hon gör. Jag hoppas verkligen att den hjälpen som hon nu får också kommer börja fungera snart. För det är ju bara en tidsfråga innan någon kommer bli skadad på riktigt nu. Dock måste jag säga att jag är lite besviken på avsnittet utifrån det faktum att det var avsnitt 200 och då brukar dom göra något mer speciellt. Fallet var okej, så himla svårt att förstå att en familj försökte göra sig av med sitt egna barn och spärrar in det i en källare.

Last of us

Min nya favorit serie! Det är ju helt galet vad mycket saker som händer i ett enda avsnitt. Dom blev tillfånga tagna och hittade Thomas som nu hade gift sig och väntar barn. Joel försökte få Ellie att resa med Thomas istället men hon ville ha med sig Joel dom hittade stället där eldflugorna hade hållit till men flytt ifrån. Men där blev dom attackerade och nu är Joel skadad. ALLT detta i ett avsnitt! Jag höll på att smälla av! Nu är ju Joel en av huvudkaraktärerna, men jag måste nog ändå säga att jag är lite orolig för honom…

Kapningen

Som flygrädd är nog det här den sämsta serien man kan se typ, men jag blev nyfiken efter all reklam som jag sett på tv4 om den. Ett ganska bra första avsnitt även om man har lite svårt att se vilken riktning serien kommer att ta nu… Men på något sätt kommer ju far och son förhållandet att kunna utnyttjas men annars har jag svårt att se vilket håller serien kommer gå och vad som ska hända och det är spännande!