Hejdå Reign!

Allt måste ha ett slut och nu är det Reigns tur. Jag valde när jag insåg att det inte var många avsnitt kvar och jag inte hade tid för att se allt som jag ville se på att pausa Reign och se alla avsnitten på rad när jag fick tid. Jag är glad över att jag gjorde så då det verkligen kändes som att jag fick ett bra avslut på en serie som jag både älskat och varit riktigt trött på under årens gång…

Reign 4x14. A Bride. A Box. A Body

Lite tagiskt avsnitt måste man ändå säga Narcise bestämde sig för att hämnas på de som haft något med Lolas död att göra, vilket är förtårligt. Dock tycker jag att han gick lite för långt när det kommer på till hans hämd mot Elizabeth, att döda personen hon älskar var precis det hon gjorde mot honom, problemet var bara att det var en oskyldig människa som faktsikt dog.

Mary kämpar för att behålla kontrollen över Skottland och överväger att bli vän med sin man igen. Som dock på riktigt verkar ha blivit galen.

I frankrike så blir jag mer och mer förtjust i Cloudes man och blev helt förstörd när han ville upplösa äktenskapet. Samtidigt som det fick Charles att bli ännu galnare vilket är underhållande i sig….

Reign 4x15. Blood in the Water

Näst sista avsnittet av serieren ever och självklart går typ allt fel. Under tiden Mary ligger och föder och riskerar sitt liv så väljer hennes man att ta makten ifrån henne och inte nog med det, han tar deras barn också.

Det som jag istället verkligen gillade var att Charles kastade Lisa i fängelse, även om han är galen så har jag aldrig gillat henne. Sen har vi Henry som rymde Nicole som inte gjorde den situationen bättre.

Avsnittets höjdpunkt var nog Marys brev till Elizabeth, ett brev om en vädjan om en bättre värld med fred. Det känns som något som de två verkligen berhöver. Framför allt om Elizabeth nu hamnar i krig med Spanien….

Reign 4x16. All it Cost Her

Det känns så konstigt att Regin nu är över. För mig var detta en serie som jag älskade från första avsnittet, men när man nu fick se flashbacks från tidigare säsonger så insåg jag ocså hur mycket den har förändratas. Den hade en period när jag började tappa intresset för serien, men det kändes som att den hittade tillbaka sedan igen. Då den började fokusera mer på Mary och hennes tid i Skottland.

Att förvänta sig ett lyckligt slut på en serie som är baserad på en person med ett tragiskt slut är att förvänta sig för mycket även om man kunde hoppas på det. Samtidigt så fick dom till något vackert på slutet som fick mig lite gladare för när Franics var där på slutet kunde jag inte låta bli att le. Det var hennes stora kärlek i serierin.

Det som jag saknade var mer avslut i frankrike, det gick väldigt fort där och jag önskar att man hade fått se mer där än den konstiga kärleksscenen mellan häxan Chatrine och Narcisse. Kanske mer om Cloude, Henry och Charles till exempel. Men samtidigt var det viktigaste i serien att följa Mary och det fick vi verkligen göra.

#reign #tv #tvserier #seriebloggen