Outlander

Nu har jag tagit mig igenom bok nummer i ett i Outlander serien. Det som jag är riktigt imponerad över är hur väl serien stämmer överens med boken, i alla fall än så länge. Jag har aldrig tidigare sett en serie eller film som passar på väl ihop, små saker här och var varierar så klart, men det är inte mycket.  Här kan läsa om vad jag tyckte om den första delen av säsong 1.

Det som kanske framgick mer i böckerna än serien är hur mycket Clair älskar sin man, men jag bryr mig inte, för mig är det Jamie och Clair som gäller. Serien gick på paus och lämnades oss med en ganska brutal cliffhanger och boken hjälpte till att komma över det. Att veta att Claire faktiskt valde Jamie före Frank och valde att inte gå igenom stenarna vid Craig Nadun var väldigt skönt att få reda på. Att hon aktivit gjorde ett val att stanna. Dock tycker jag att dom borde försöka ta sig så långt från skottland som dom bara kan komma. Hur många gånger kan Jamie överleva att bli brutalt misshandlad? Jag gillar också frågorna om hur Claires handlande påverkar framtiden om hon skulle återvända nu, skulle Frank finnas då eller var han aldrig född?  Hans förfader förtjänar i alla fall att vara död, vidrigare människa får man leta efter!

Min lilla tanke nu efter slutet på boken är om inte Claire kan vara gravid, som sagt saker och ting kan ändras och det var ju inte direkt bevisat att hon inte kunde bli gravid, plus att det kunde lika gärna ha varit Franks fel...

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

  • 326 visningar

Gillar