Nya Livet - Fredrik Reinfeldt

Ibland måste man variera lite i litteraturen och ni som följt mig ett tag kommer kanske ihåg att jag förra året läste Fredrik Reinfeldts första bok Halvvägs och fick sedan mersmak av politiken och gav mig på Göran Perssons bok Min väg, mina val . Jag tycker att politik både är kul och viktigt och att läsa vad våra tidigare stadsministrar båda väldigt intelligenta och kompententa personer från olika partier har att säga är sjukt intressant.

Jag tycker dessutom att det gör personerna lite mer mänskliga. Vilket kan behövas i dagsens samhälle där det känns som att många ser politikerna som en fiende som ska krossas och allt personerna säger är fel fel fel! Men när man läser böckerna så inser man att det är en helt vanlig människa där bakom som har haft en plan och tanke. Sen är det inte alltid man håller med, men man inser också att dem inte har gjort något för att dom vill förstöra Sverige, utan dem har gjort det som dom anser är för landets bästa. Nu får jag ju erkänna att jag tycker att Fredrik Reinfeldt är en stor förebild för mig och det var tack vare honom som jag blev intresserad av politikers böcker och nu har jag många på min att läsa lista.

Dock var denna boken inte så politiskt vinklad, självklart fanns det delar som var det, men annars tycker jag att det var en analys av Sverige och utvecklingen som landet går igenom, utmaningar som kommer komma, vilka jobb som kommer att förvinna och. Hur framtidens arbetskraft kommer att se ut och vad som kommer att hända i den medicinska och tekniska utvecklingen.

Jag inser när jag skriver det att det inte låter jätte intressant, men det var det verkligen. Fredrik är en grym talare och läser upp boken själv, vilket bara gör det bättre. Så jag tycker verkligen att det är en bok som man borde läsa eller lyssna på. Lite variation i bokhyllan för allmänbildningens skull helt enkelt.

Självklart har jag fortfarande ett samarbete med BookBeat där ni kan prova på det i en månad gratis .

Här har ni två andra böcker som jag lyssnat på via BookBeat Lögnaren och en Shopaholics bekännleser .

Har ni fortfarande några julklappar kvar att köpa till bokälskare så är presentkort på BookBeat ett bra alternativ och att ge bort många böcker på en och samma gång med garanti på att dom hittar något de faktiskt inte har läst redan?

Du hittar BookBeats presentkort på www.bookbeat.se/presentkort och prisnivåerna är:

1 månad: 169 kr.

3 månader: 449 kr.

6 månader: 849 kr.

#bookbeat #boktips #julklappstips #böcker #fredrikreinfeldt #seriebloggen

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

Gillar

Kommentarer

matildakstrom
matildakstrom,
Jag läste hans första bok efter att jag hade lyssnat på hans sommarprat. Tycker Fredrik är en otroligt inspirerande människa, så hårt som han slet i politiken innan han ens fick sitt första uppdrag, vilket engagemang! Gillade att han var ute o reste i Sverige för att träffa vanligt arbetande folk för att få en rättvis uppfattning under hans tid som stadsminister. Nu blir jag jättesugen på att läsa den här boken också 😃 Härligt och inspirerande inlägg!!
nouw.com/matildakstrom
SofiaMattsson
SofiaMattsson,
Ja, jag tyckte också att han gjorde ett grymt jobb med att få kontakt med folket 😊
nouw.com/sofiamattsson