Mockingjay Part 2

Underbara Mockingjay, detta är ett av det svåraste inläggenjag har skrivit och jag kan slänga in en hel del spoilers i hela inlägget så läs detpå egen risk!

Hur gör jag en film och filmserie som Mockingjay ochHungergames rättvisa i ett enkelt blogginlägg. Det är längesedan jag blev såhär fast i en serie, det är nog bara Twilight, Harry Potter och möjligt vis theSelection, (men jag tror inte det) som har fångat in mig på samma sätt somHungergames.

Jag har hört att många har klagat på dom sista två filmerna,att dom inte är som dom första och det stämmer. Men när man tänker efter är detverkligen det vi vill se. Lära känna massa karaktärer som sen bara ska dödasoch försvinna från serien i ett brutalt hungerspel och hur många hungerspel kan vara favoriter överleva. Nu är det ju så att det blev ett helt nytt typ av hungergamesoch många fantastiska och underbara karaktärer dog. Underbara Prim och Finnick,jag är fortfarande arg över deras öde!

Jag tycker faktiskt att filmen är gjord efter boken ochföljer den bra. Det som jag saknade i boken och som man fick mer av i filmenmen fortfarande inte tillräckligt av var slutscenerna. I boken kändes det som att författarenhade blivit trött och när man vände sida för att läsa nästa kapitel så var detbara tomt. Det gjorde att man inte fick ett riktigt förväll av boken som mankanske behöver för att kunna släppa den helt! Jag har älskat Katniss och Peta sen dem var inne i grottan i första filmen, innan dess var jag jätte kluven i frågan omhon skulle välja Gale eller Peta. Det gör att när en serie som är så passtragisk som Hungergames faktiskt är så hade jag velat se lite mer av deras livtillsammans när dom inte är jagade av någon konstig mutt, man vill se dem vara lyckliga. När jag tänker efter så fick man mer tid i boken för att se hurPeta och Katniss hittade tillbaka till varandra. Även om filmen gjorde att manverkligen kunde se det framför sig!

Jag älskar både böckerna och filmerna, men som ni kanskemärker är jag lite så smått bitter över slutet. Men det är en så liten del ochom man har sett alla filmer och läst böckerna så kan man nog själv lista ut vadsom händer sen.

Något som jag också tycker är intressant är att det redanpratas om mer Hungergames. Jag gillar det, jag är långt ifrån klar med Panam änoch jag vill se mer. Om det är att man för följa hur dom byggde upp landetefter kriget så blir jag jätte glad. Men jag är lika intresserad av att följaFinnick eller Haymitch under deras hungerspel. Eller varför inte berätta mer omvarför Panam ser ut som det gör och är uppdelad i 13 distrikt. Eller en filmfrån varje distrikt för att få lära sig mer om dom!

Ja som ni märker så finns det fortfarande massa historieratt berätta som jag är helt övertygade om kan bli gryma så länge som dem görs isamma anda som orginalen! Att inte få följa Katniss i dem kan vara svårt, mendet är också en fråga om hur länge kan Katniss vara intressant?

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

  • Filmer
  • 329 visningar

Gillar

Kommentarer