Halvvägs

Jag kan inte sticka under stolen med att jag är väldigt intresserad av politik. Inför val följer jag allt som går att följa, debatter utfrågningar, you name it. Jag följer många av riksdagspartierna på FB, baraför att hänga med i vad som händer varje dag. Jag tycker helt enkelt att politik är jätte kul och jag skulle inte ha något emot att bli politiker någon gång i framtiden då jag har mer livserfarenhet och en utbildning. Oavsett vilket parti personen som skrivit boken kommer ifrån så tycker jag att det är intressant att höra dem berätta om sina åsikter och varför dem gått den vägen dem gått. Nästa politiska bok som jag ska ge mig på är Göran Perssons vilket ska bli jätte intressant!

Halvvägs är Fredrik Reinfeldts bok som sitt liv fram till nu. Den handlar om det mesta han varit med om från hans barndom till hur och varför han började med politik. Hur Alliansen bildades och varför, hur det var att samarbeta med andra partier och hur dem gick tillväga. Boken handlar om allt från att vara kommunpolitiker till stadsminister.

Jag lyssnade på boken och blev väldigt överraskad av hurduktig han var på att berätta. Jag tror alla i Sverige har hört Fredrik prata många gånger, men denna gång var det på ett väldigt avslappnat sätt, det kännssom han satt bredvid mig och pratade. Vilket jag förstår att han inte alltid kan göra, men han fångade mitt intresse direkt!

Nu ska inte jag sitta här och säga att denna bok är för alla, för det är den inte. Jag tror att du måste ha ett politiskt intresse, men kanske inte på min nivå. Men att vara Moderat eller blå är inte alls ett krav, eller det tror jag inte i alla fall. Det kan jag faktiskt inte svara på, men jag tror att ett politiskt intresse är allt som behövs, sen så behöver man intehålla med om det han säger, men det tycker jag är en helt annan sak. Som jag skrev tidigare jag ska läsa Göran Persons bok även om jag inte håller med honomom den politiken han förde.

Jag tror nämligen att det är viktigt att kunna förstå olika synvinklar och se hur och varför människor röstar som dem gör. Att respekteraolika åsikter och se det vackra i att människor är olika och att olika åsikter är bra för ett land och demokratin. Sen har vi något väldigt vackert i Sverigeoch det är att alla våra riksdagspartier inser hur viktig välfärden är och att det är den som gör Sverige till ett fantastiskt land! Som svensk i USA var jag chockad över hur människor inte förstod hur viktigt det är att sjukvård är gratis så att alla människor kan få vård om dem blir sjuka! Att det är viktigt att utbildning är gratis så att alla har chansen att få en utbildning och väljaden karriär man själv vill. Att alla har en chans att lyckas och bygga sin egen framtid. När jag sa det kollade dom på mig sakade på huvudet och kallade mig för kommunist. Det var något nytt för mig, jag ser nämligen mig själv som ganska liberal och att jag står för människors lika värde och att alla människor ska få en likvärdig chans i livet!

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

Gillar

Kommentarer