Brave New World - Säsong 1

Jag fick litet panik när jag såg att serien Brave New World höll på att försvinna från HBO max. Det är en serie som jag velat se länge men blev väldigt avskräckt efter att jag läste boken i vintras. Boken är en Scifi klassiker men den kan också vara en av de sämsta böcker jag har tvingat mig igenom. Dock måste jag säga att serien var så himla mycket bättre. Jag tror att dom har ändrat en hel del i filmen VS boken, men eftersom jag somnade många gånger då jag lyssnade på boken har jag också svårt att komma ihåg allt i detalj.

Det känns som att serien tog bort alla långdragna delar och moderniserade allt. Det är ju en typ av dystopi som verkligen är min genre. Den handlar om en värld där hela mänskligheten är uppdelade i olika fack, alla vet sin roll och vad som förväntas av som dom. Men när några få börjar inse att världen dom lever i har sina brister dröjer det inte länge förrän allt börjar rasa samman. Det som är så intressant är att alla är så nerdroppade för att inte uppleva stress, sorg eller någon annan känsla som kan upplevas som negativ och därför är det också svårt att övertala som runt om kring att så som dom lever faktiskt är fel. Samtidigt som allt dom gör är övervakat, och kontrollerat in i minsta detalj.

Serien var upplagd så att det ev hade kunnat bli en till säsong. Men den blev nedlagd efter fösta säsongen. Dock kändes det ändå som att den första säsongen hade fått berätta sin del av storyn och gav den ett slut, men med en öppning för fortsättning.

Gillar