Dokumentär - Miss Americana

Jag har gillat Taylor Swift sen jag hörde love story första gången så när jag tänker efter så har jag faktiskt gillat hennes musik väldigt länge. Jag var väldigt besviken när hon tog bort all sin musik från spotify och tyckte just då att hon faktiskt var lite jobbig. Men det var ju mest på grund av min egna besvikelse då jag älskade hennes 1989 album och inte kunde lägga in dom låtarna i mina vanliga play lists.

Men jag måste säga att hon är en person som jag verkligen respekterar. Hon är jämngammal med mig, men har verkligen lyckats åstadkomma så mycket och har verkat så himla stark och självsäker. I denna dokumentärerna tycke jag att hon också visade upp personen bakom artisten Taylor som också gjorde henne mer ”verklig”. Hon berättade hur olika saker som hon blivit utsatt för har påverkat henne och varför hon har agerat som hon gjort i vissa fall. Hon har blivit kritiserad för att vara för perfekt och tillrättalagd, samtidigt som samhället som hon växte upp i inte accepterade att hon är stark med åsikter. Är man upplärd att ”good girls smile ans waves” är det väldigt lätt att falla i den fällan och det är något som jag måste säga om Taylor. Hon känns som en väldigt snäll person, framför allt med tanke på hur hon har blivit behandlad av Kanye West, media och sociala medier. Jag har aldrig varit ett fan av Kanye, jag gillar inte hans arroganta attityd och hans musik är inte heller något som tilltalar mig. Men något som jag helt missat var att han gick upp på scen och tog mikrofonen från Taylor mitt under ett tacktal efter att hon vunnit pris för bästa musikvideo. För han tycker att fel person van, visst har han rätt att tycka att Beyoncé borde ha vunnit med det han gjorde var svinigt gjort av honom. Ja just det, som om det inte vore nog så var Taylor vid detta tillfälle 17 år gammal och när publiken började bua åt Kanye trodde hon att dom buade mot henne. Även om detta inte gjorde att Kanye fick jättegoda rubriker så förstår jag hur det krossade en 17 årings hjärta.

Jag tycker ändå att det var fantastiskt att se hur hon växt mognat och utvecklats. Hur hon vågade ta steget ifrån sin good girl image och stå upp för kvinnors rättigheter i kampen mot Trump i valet. Att hon fick många unga gå och registrera sig för att rösta tycker jag var helt fantastiskt. Jag tycker att detta var en väldigt intressant dokumentär om en väldigt stark, cool, men framför allt snäll person.

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

Gillar

Kommentarer