Instagram seriebloggenInstagram seriebloggenInstagram seriebloggenInstagram seriebloggenInstagram seriebloggenInstagram seriebloggenInstagram seriebloggen

Carolinns Serietips #3

Hej på er! Jag, Carolinn, har ännu en gång fått chansen att gästblogga här på Seriebloggen. :) Denna gången handlar det om en världskänd serie som ni lär ha sett minst 1 avsnitt av i era liv. 

 

Sex And The City

Jag riktar framförallt detta inlägg till er som inte gett serien en chans ännu.

Handling:

Sex and the City har en huvudkaraktär i form av Carrie Bradshaw. Hon är moderiktig, snygg och singel. Hon arbetar som författare och skriver en kolumn om relationer för en tidning. Varje avsnitt handlar om något som hon har valt att skriva om och man får hänga med in i Carries liv som alltid, oavsett vad, innehåller hennes 3 bästa tjejkompisar. Charlotte York, Miranda Hobbes och Samantha Jones. De flesta männen i serien kommer och går, förutom Carries nördiga gay-kompis Stanford. ;) Over all så är det en glad och positiv serie men den innehåller en del vardagsbekymmer också. Och massor av skor & kläder. Låt er dock inte luras av att man måste vara någon slags fashionista för att gilla serien, långt ifrån. Du kan välja att inte lägga fokus på modet alls och fortfarande ha en grym serie framför dig.

 

Karaktärer:

Något som jag absolut älskar med SATC är hur de byggt upp serien kring karaktärerna! Jag tror att många kan känna igen sig i någon av de fyra tjejerna, eller i vilket fall ha en självklar favorit. De fyra huvudrollsinnehavarna är alla extremt olika, och kombinationen är fantastiskt rolig. Från pryda och regelriktiga Charlotte till oblyga och spontana Samantha. Tjejerna kan inte ens käka en lunch ihop utan att de krockar personlighetsmässigt, det gör det hela spännande och verkligen roligt.

Kristin Davies, Cynthia Nixon, Kim Catrall & Sarah Jessica Parker.

Här kommer min egna tolkning av tjejerna.

Carrie Bradshaw:

Den eviga ungdomen som hellre lägger pengar på Modetidningar än mat och använder ungnen som en ytterliggare plats att förvara sina tröjor. Hon älskar sina cigg och skor mer än livet och struttar runt Manhattan i sina Manolos och senaste nyheterna från de stora märkena. I hennes garderob finns det mesta. Carrie vet nog inte riktigt själv vad hon vill när det kommer till kärlek och hon är absolut inget mamma-material.

Hennes stora svaghet? Mr.Big!

 

Miranda Hobbes:

Den karriärsinriktade Miranda är en rödhårig bestämd kvinna i sina bästa år. Att hon skaffar ett barn hindrar henne inte från att ta över världen. Trots Mirandas seriösa jobb som advokat, har humor vill jag lova. Om du frågar Miranda vad Guds gåva till ensamstående mödrar är så hade hon svarat: Nanny! 

Charlotte York:

Pryd är bara förnamnet. Charlotte har i hela sitt liv väntat på sin riddare på vit häst. Han ska vara good looking, prince charming, rik och trogen. Fyra egenskaper som oftast bara kan kombineras och fungera i sagor. Hon skulle kunna skriva en hel bok med regler som man måste tänka på när man dejtar och att skaffa en perfekt familj är hennes högsta önskan.

 

Samantha Jones:

Jag tror att många missuppfattar Samantha. Det gäller att lära känna henne. Samantha är en riktigt alpha-hona och hon är en bra ledare. Hon beskriver sig själv som ”Trysexual” och kan absolut tänka sig att blanda business med pleasure. Hon är inflytelserik affärskvinna och jobbar stenhårt med sin PR-byrå och hon tar alltid vad hon vill ha. Samantha är riktigt rolig och får i alla mig att garva i varje avsnitt. Samanthas viktigaste relation, är relationen till sig själv. Kärlek är crap! 

Spin-off på karaktären Carrie:

Här kommer vi då in på Carrie som nu får en egen serie. Denna serie ska handla om Carries liv innan ”SATC-perioden”. Trots att jag gillar satc så är jag väldigt skeptisk till denna nyhet. Jag tror inte att jag kommer att gilla den nya serien alls faktiskt. För det första, troligen för att jag inte gillar Carrie. Det kan låta knäppt eftersom jag förespråkar sex and the city, men Carrie som karaktär tilltalar inte mig och bara tanken på att de tre andra plockas bort och det blir 100% Bradshaw gör mig uttråkad. Däremot så ska jag absolut se den! Man vet ju aldrig, kanske blir jag glatt överraskad. :)

 

PS/Betyg:

Ni har väl inte missat att det även finns 2 filmer som följer upp serien?

Sex and the City 1 & 2. Jag måste säga att jag tycker att dom lyckats riktigt bra. Uppföljare är aldrig lätt att lyckas med och speciellt inte att gå från en serie till film. Men jag hade definitivt känt mig tom om filmerna inte hade kommit ut. Dom ger en hel del skratt, överraskningar och "closure".

Som slutbetyg får serien, i sin genre, full pott av mig. Det finns en anledning till att den är kultförklarad och har inspirerat till många liknande serier. Den är extremt välgjord, håller forfarande och kan ses många gånger om. Kan inte se hur den skulle kunnat gjorts bättre och därför förtjänar den...

 

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

Gillar

Kommentarer

Instagram @seriebloggen