Bokrecension - The Handmaid's Tale

Jag och en vän har startat en egen liten bokklubb med fokus på en bokutmaning som jag hittade på Frokentv.se instagram. Där varje månad har har ett tema och så ska man välja en bok utifrån det temat. Januaris teama var Literary Fiction och då valde jag boken en tjänarinnas bekännelser eller The Handmaids Tale som den är mer känd som.

Jag är ju mer eller mindre besatt av tv serier även om jag faktiskt måste ta paus mellan varje säsong eftersom dom är så psykiskt tunga. Vilket också gjorde att jag hade väldigt höga förväntningar på boken och hade hoppats på att få massa svar som man inte fått i serien än. Nu verkar det som att boken bara behandlar den första säsongen och även om boken var bra så gav den faktiskt inte då många fler svar. Nu kan det bero på att jag sett serien och vet vad som ska hända, men jag tyckte inte heller att boken var lika tung som serien att se. Men anledningen till att serien är så tung är kanske också att man faktiskt får se hur illa kvinnorna blir behandlade och den våldtäkten som faktiskt sker men är fullt normalt i denna värld.

Med det sagt så vill jag ändå säga att den absolut är läsvärd och det kom en liten del i slutet av boken faktiskt efter man tror att boken är slut som var väldigt intressant där man får följa ett gäng studenter i framtiden som forskar om Gilliard och som behandlar boken som om det vore en forskningsstudie som var jätte intressant och som jag faktiskt gärna hade velat höra ännu mer om… även om den var fiktion….

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

Gillar

Kommentarer