Bokrecension – Stjärnklart

Stjärnklart har legat på min att läsa lista sedan jag hörde talas om boken första gången. En dystopi som utspelar sig i Sverige och till stora delar på västkusten och i Göteborg, kan det bli bättre?! Början av boken utspelade sig till stora drag i centrala Göteborg på gator som ligger bara några minuter från där jag bor vilket gjorde att det på riktigt kändes nära och att man verkligen kunde se allt framför sig på riktigt. Jag kan ju nu i efterhand säga att börja läsa den här boken samma dag som kriget bröt ut i Ukraina kanske gjorde att hjärnan gick in super överlevnadsmood…

Boken utspelar sig under en lång tid, men den börjar med att teknologi sakta men säkert bryts ner och går sönder, infrastrukturen kraschar och sjukdomar bryter ut när man inte längre kan få rent vatten att dricka. Den visar också upp vad som händer med människor när de utsätts för extrem press och hunger. Men också hur viktigt det är med rätt typ av ledare i en kris och hur själviska vissa blir när det handlar om att få det som dom vill ha när lagar inte längre är något som vanligt folk följer.

Boken är den första i en serie med tre böcker och jag tyckte verkligen att den var jätte bra. Så nu antar jag att vi i bok två kommer få reda på mer om vad som orsakade att strömmen slutade fungera, vilket också ska bli intressant.

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

  • 5 visningar

Gillar