Bokrecension – Becoming Michelle Obama

Bokklubbs utmaningen för Februari var att läsa en biografi och mitt val föll på boken som Michelle Obama skrev efter att hon flyttade ut vita huset efter 8 år som First Lady.

Jag har alltid haft uppfattningen om Michelle Obama att hon verkar vara en väldigt sympatisk person som är lätt att tycka om. Men efter att ha läst denna bok är jag ännu mer övertygad om det. Självklart är boken skriven av henne och berättar allt från hennes perspektiv. Dock tycker jag att det var det som gjorde det så intressant! Hon har hela tiden varit first lady och Baracks fru men man har aldrig riktigt förstått vem hon är och vad hon står för. Då hon verkligen började ta plats och höras i Sverige var under förra valperioden då hon gick ut och stöttade Hilary. Det som jag inte hade någon aning om var att hon egentligen inte är så förtjust i politik, för det trodde jag var en självklar passion för en first lady, jag har också haft ett hopp om att hon skulle ställa upp i ett presidentval men det känns väl helt ärligt talat inte jättetroligt efter att jag har läst boken.

Men är du precis som jag en person som tycker att politik är väldigt intressant så är detta ett bra boktips även om man får räkna med att den innehåller väldigt mycket mer än bara politiken och egentligen med störst fokus på hennes uppväxt och uppfostran som gjorde henne till den hon är idag…

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

Gillar

Kommentarer

matildakz
matildakz,

Spännande! Har inte läst den men har nyss köpt Barack Obamas bok faktiskt 😊

nouw.com/matildakz